13 oktober 2015

Jorden runt- London

Trollenäs resa fortsätter


Förra veckan tog vi oss över Nordsjön och nådde England.  Igår satte vårt London tema igång med byggandet av Trollenäs egna Big Ben. Med gamla kartonger, glanspapper och limpistolen i högsta hugg lyckades barnen få ihop ett torn på över två meter. Imponerande!






Idag på fritidsrådet pratade vi om Big Ben. Vi lärde oss nya saker, så som att tornet heter Elizabeth Tower och det är bara själva klockan i tornet som heter Big Ben. En massa spännande frågor väcktes, hur ofta ringer egentligen klockan? Och hur fick man upp den i det nästan hundra meter höga tornet? Vi har med andra ord en massa forskande kvar att göra!

Trollenäs egna Big Ben står nu på avdelningen. Kom gärna förbi och titta! "Big Trollenäs" gör sig extra bra på kvällstid då den inbyggda lampan stämningsfullt lyser upp tornet.










Tornet inspirerade till en rad lekar. Barnen kom på att pappret vi använt till tornet var utmärkt att göra kronor av. Trollenäs blev plötsligt fullt av en massa drottningar och konungar. Vad passar bättre än kungligheter när man är i England?


Soffkuddarna blir ett kungligt palats. 

Enligt läroplanen ska fritidshemmet "stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och vilja att pröva nya idéer". Idag har både nyfikenheten och kreativiteten sprudlat på Trollenäs!



 




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar